oskarshamn20090703.jpg

Arena

W-113

Offshore Team

Klass: offshore W-150

Argocat 23                                     Crew

Loa: 6,71 m                                                                       Pilot: Fredric Söderberg 

Beam: 2,23 m                                                                    Navigatör: Malin Söderberg

Vikt: na kg                                                                        Mekaniker: Kjell Söderberg

Konstruktör: Fabritius

Byggnadsår: 2004

Motor: Mercury 150 EFI -06

Propeller: Cleaver 28", Hydromotive 4bl 25"

Toppfart: NA knop

Senaste nytt

Kommentarer från Oskarshamn, Klicka här

Kuriosa

 

När det var dags för ny säsong och sätta igång med förberedelserna i Maj dök en tanke upp att det kanske ändå är dags att köpa en katamaran.. Efter rådfrågan och diverse telesamtal med Thomas Wrenkler, Svenne Bengtsson, Peter Wahlström och såklart Micke Gustafsson som ägde båten.

Argocat_Micke_Gustafsson_Smogen.jpg

 

Det stod mellan två båtar. Peter Wahlströms gamla Argocat 21a och Micke Bnegtssons Argocat 23. Mickes båt kändes bättre framförallt att den i viss mån är förberedd för C (Om man sätter på en "canopy" och lite längre. Den var dessutom riktigt snygg..

 

Argocat_hamt_i_Ohamn_2.jpg

 

Sagt och gjort, vi åkte ner till Micke i Oskarshamn och hämtade hem den. Pålastad med motorn fram på trailern, eftersom Micke haft sin XS200 på tidigare och flyttat över lift, samt mätare.

 

Argocat_hemtransport.jpg

 

Att hinna med å få den klar till Simpnäs var en omöjlighet. Trots att det inte var så mycket skulle ändå en hel del åtgärdas inne i gången hos Leffe Kuzavas, innan det var dags för åktur. Lift monteras med givare för powertrim och lift, Ny el, Nya mätare, Bensinpumpar 

 

Argocat_mek_uppsala_1.jpg

 och transom spacers för

 att få ut motorn

ytterligare 6cm från

Liften.

 

Argocat_montering_spacers.jpg

 På Lördagen var det dags för testtur, men motorn gick varm och vi kom inte upp i plan. Vi hade riggat för högt. Paniken började komma eftersom vi skulle tävla i Oskarshamn på  fredagen och vi hade aldrig kört en katamaran tidigare. Inte sugen på att "övningsköra" fram till startlinjen...  Argocat_test_2_u_dekaler.jpg

Nu skulle det sista åtgärdas. Dra den sista elen, ny GPS installeras, köpt av Mats å gänget på Speedmarine , Teamtröjor tryckas, Mäta in båten hos Wrenkler och helst prova en å annan propeller. Det mesta blev klart

 

Argocatteamtryck.jpg

 

och vi kunde börja färden mot Oskarshamn på torsdagen.

 

Argocat_mot_Ohamn_2011.jpg

 

Syrran hade ju inte åkt i båten och vi hade inte hunnit testa propeller. Det blev test av en Hydromotive 25" 4bl och 3 varv på banan. Mycket nyttigt! Argocat_OHamn_2011_test.jpg

 Race day och äntligen var allt på plats!

:-)

 

klicka här för rapport från Oskarshamnstävlingen

 Argocat_OHamn_2011_1.jpg
     
     

 

 

Presentation

pilot

Fredric

Fredric Söderberg

Född: 1970

Längd: 174 cm

Vikt: 74-80 kg

Klubb:

sportbatsklubben_-_logga.jpg

 

 Smålänning från Anderstorp som, via 11 år i Göteborg ,nu är boende i Sigtuna sedan 2004. Gift med fru Malin Söderberg och har en liten dotter Ella (-05).

 

 Uppväxt med båtar i sjön Bolmen och semestrar i Bohuslän med familjen. Har haft ett flertal styrpulpet båtar, när man var ung, men race intresset höll sig mer på fastlandet och då på två hjul. Var väldigt nära 1989 att köra Superbike med en inhandlad Yamaha FZR1000 och nästan all sponsring klar, men det blev England och jobb istället under ett år.

 

 Båtintresset upptogs igen, efter 20 år i träda, genom införskaffandet av en Regal 242 Commodore Midcabinsbåt, med en Penta V8, som familjen styr ut i Skärgårde under semestrar. Resterande del av året är hemma hamnen Sigtuna.

Navigatör

Malin

Malin Söderberg

Född: 1972

Längd: 166 cm

Vikt: 56 kg

Klubb: SBK

  

 Precis som min bror upväxt i Andersorp och flyttade till Göteborg. Där har jag dock blivit kvar, för att komma närmare havet flyttade jag ut till Käringön i år.

 

 Medans brorsan susade runt med styrpulpetare lapade jag hellre sol.. Har en liten styrpulpetare på Käringön med en liten 20 hk snurra., men det räknas väl knappt.. 

 

 Tyckte det här skulle vara en kul grejj, kan ju inte ett smack om navigering... men man kan väl lära sig... så det får bli förarbevis och högfartsnavigeringskurs till våren så att man kan guida brollan runt skären..

 Mekaniker

kjell_soderberg.JPG

Kjell Söderberg

Född: 1941

Längd: 171 cm

Vikt: 71 kg

Klubb: Västra Bolmens BK

  

Far till Fredric och Malin och bosatt i Anderstorp, Småland. Gift och numera pensionär med "all tid i världen"..

 

 1962 gick jag min första båtmotorkurs på Linco-Servbo. Mentor var Bosse Lindström, åkte Rosis ett flertal gånger och byggde Ockelbo båtar. 1964 när mercury blev svarta, gick jag också kurser för bla Tibblin d.ä., fam Tibblin har ju bred och lyckosam racing tradition. Mercurymotorer har alltid legat mig närma om hjärtat, eftersom de alltid haft innovativa motorer och varit i framkant när det gäller racing.

 

 1967-2002 drev jag en Watski butik i Anderstorp där vi sålde marintillbehör, nya och begagnade båtar samt mekade båtmotorer. 

 

 När grabben ringde och presenterade sina racingplaner tog jag det först inte så allvarligt. En vecka senare var även dottern inblandad som navigatör. Allt blev helt plötsligt en familjeangelägenhet, vilket är extra roligt. Jag hoppas ju nu att jag skall kunna bidra med min kunskap så gott det går. Jag tror att min långa erfarenhet av framförallt mercury-motorer såklart skall hjälpa till lite extra.

 

 Jag tycker också det är speciellt roligt när det finns bra klasser såsom classic och V där man faktiskt kan reijsa för en rimlig kostnad på likvärda villkor.

 
stäng