Halifax Racing

Argocat_OHamn_2011_1.jpg X-44.jpg

ARENA 

W-13

OFFSHORE TEAM

        Pilot: Fredric Söderberg

        Navigatör: Malin Söderberg

        Argocat 23

        Mercury 150 EFI

 X-44

           Pilot: Magnus Pettersson

           Navigatör: Caroline Wigerman 

           Phantom 21

           Mercury 200XS 20" '

 

 

 jonta_infor_roslagsloppet_08.jpg

 

           

    X-142

Pilot: Jonas Pettersson

Navigatör:TBA

Bat 22

 Mercury 200 HK

   

  

 

 

   Piraya_1.JPG    

 

 A-44

             Pilot: Magnus Pettersson             

Navigatör: Caroline Wigerman

Argo 21

Evinrude 115 HO

 

Classic E-99

           Pilot: Magnus Pettersson

           Navigatör:

           Piraya 17

           Evinrude 75

Historia

 På 80- talet när Magnus Pettersson lekte discjockey kallade han sig för "MagHalifax". Halifax har därefter till och från använts som alias i olika sammanhang. Vad kunde då vara ett bättre samlingsnamn för Magnus när han bestämde sig för att samla ihop deltagare till ett racing team?

 wrenkler_monterar_motorn.jpg

  "Jag har under många år drömt om att börja köra offshore utan att komma till skott. Jag har alltid trott att det kostar mycket pengar och jag har också förutsatt att det är snudd på omöjligt att ta licenserna som krävs. När jag sedan köpte en motor av Thomas Wrenkler (världsmästare i offshore 3C) till min Shakespeare så var det kört. Givetvis skulle jag börja köra racing tyckte Wrenkler. Det är inte alls svårt och om du väljer rätt klass så behöver det inte heller vara dyrt. Testa Shakespearen i Classic Offshore, då behöver du bara komplettera det du redan har med säkerhetsutrustning"

 

"Operation övertalning 1 påbörjades med brorsan Jonas och det tog inte många veckor innan anmälan till Roslagsloppet skickades in. Efter Roslagsloppet och Saltsjöloppet försökte jag övertyga Jonas om att köpa en egen båt till säsongen 2009. Detta gick sämre, han sade bestämt nej. När Jonas i augusti åkte på konferens så passade jag på att köpa en Argo 17 som jag visste var Jonas drömbåt. Telefonsamtalet till konferensanläggningen löd     "Wrenkler mäter längden för nya reglagevajrar"

ungefär såhär. Tja, du skall hämta din båt nästa helg i Norrtälje. Säg till om

du vill ha sällskap, det är en Argo 17.. Jonta svalde betet och köpte båten."                                                                 

 

"När vi hade kört Roslagsloppet och Saltsjöloppet med min Shakespeare insåg jag att båten inte var den mest lämpliga tävlingmaskinen jag kunde växa vidare med. Den går för sakta, är för platt i botten och för kort. Började leta tävlingsredskap och hittade Rosättra Cobran på blocket. Pratade lite snabbt med Thomas Wrenkler som sa att Hotshot båtarna är bra (samma skrov som Rosättra Cobra). Köp den, det blir säkert bra. Sagt och gjort, båten köptes från Umeå hem till Skärgårdsstad. Nu hade ju både jag och Jonta varsin båt, jag stripar upp Rosättra Cobran inför Uppsala tävlingen med www.halifaxracing.se på sidorna så får vi se vad det tar vägen.."

 

"Operation övertalning 2 påbörjades i Vaxholm då Jonas inte kunde vara med och tävla. Jag ringde in en kamrat (Fredric) som fick agera navigatör. Efter tävlingen så insisterade jag på att Fredric måste börja med båtracing. Efter några intensiva lunchmöten slutade det med att Fredric köpte min båt till ett förmånligt pris. Jag kanske inte gjorde min bästa affär, men min dröm om ett gäng vänner som kör racing och har kul tillsammans förverkligades."

 

 Den 9:e oktober 2008 kom Magnus. Fredric och Jonas överens om att tillsammans starta Halifax Racing. Varför då? Jo, vi vill inspirera fler likasinnade att ta steget ut på banan även om det inte är på blodigt allvar. Huvudsaken är att vi har kul och att vi får göra det vi älskar, köra snabba båtar, under säkra och kontrollerade former. Dessutom träffar man många trevliga och hjälpsamma människor. Vad som hänt sedan detta skrevs (december 2008) får du själv följa på de olika sidorna. Förhoppningsvis är teamet större och fler nybörjare finns på banan.

 

Hemmaplan för teamet är Skärgårsstad norr om Åkersberga, för detaljer om respektive team gå in på meny raden ovan.

 

 
stäng