210319

Allt på en gång!

Bruksprovet...... Sista dagen ställdes in på grund av febrig häst på området.

Ridprovet görs här hemma den 29/3.

Myrsjös Magica har travat 2 lopp, 2a och i kväll 4a, så duktig hon är!

Första fölet, fick tyvärr fölsjuka, och fick tyvärr avlivas. Minerva har tagit det bra.

Andra fölet har kommit, en super kille! Tänkte att efter 2 Riksföl, så går det inte att få det bättre, men jo, han är fantastisk! King Andrew, heter han, efter King Louie , stolt mor, är Avelle.

Tredje fölet har också kommit, efter 17 egna hingstungar i rad, kom äntligen ett sto!

En fin fux, efter Highcruiser, mamma Beyoncé efter Boston.

 

PÅ MÅNDAG KOMMER VÅR NYA HEMSIDA!! MOBILANPASSAD!!

 


210303

Första fölet har kommit.

I måndags, den 1 mars, på beräknad dag, kom vår första fölis. En hingst efter Cujo7.

Mor, är en inköpt King Louie dotter, Minerva, 4 år nu, och först föderska.

Fölis är stor, väldigt stor, och satt som berget fast! Vi fick dra ordentligt, och nej, hon hade nog inte fått ut den utan hjälp. Minerva, som inte alls förstod vad som hände, låg uppochner, längs väggen och sprattlade, och träffade vattenkoppen flertalet gånger, Den höll, så vi slapp dusch samtidigt. Efter mycket lång tid liggandes, försökte jag få kontakt med henne, hon drog upp frambenet över ögat, så hon slapp se mig. Fölis började försöka ta sig upp, och kom henne nära, och hon tyckte så synd om sig, och märkte inte att han var där. Till slut la hon sig på bröstet, och lyfte huvudet, och såg fölis. Hon tog sig an honom direkt.......

Hela natten gick till att lyfta, och styra honom åt juvret. Han provade ett par gånger, vilket inte gick, och då gav han upp. Jag uppfattar att ston har mer vilja, och nu fick jag mer vatten på min kvarn. Vid 13 timmars ålder, reste han sig, och diade utan inblandning av människor.

 

210222

Förändringar på G.

Hemsidan..... Faktist på väg att bli mobil anpassad. Vilket gör att vi ligger lite lågt med uppdateringar. Hoppas ni står ut.

Vilka hingstar som är klara, står på allra första sidan.

Det är ett helt gäng till på ingång!!

Mer info och bilder, kommer givetvis!!

Kurserna har kommit igång. Max 5-6 deltagare. Beror på "sällskapet", kommer de från samma bil, kan de ju sitta nära varandra.

 

 

210205

EU station.

Då vi har sådan efterfrågan av "icke boende i Sverige ston", så har vi nu ansökt om att bli EU station, vi har ju också tänkt oss för, när vi byggt, för att ha det i åtanke.

Danmark, Norge, och Slovenien har visat intresse, så, nu kör vi!!

 

210106

Hingstar och hingstar!

Det ringer hingstägare var och varannan dag, alla möjliga raser.

Vi försöker nu "knyta ihop säcken" på många plan. Vi har en deal för hingst som bor här, och en annan för hingst som inte bor här. Jag vill ha samma deal för alla boende, lika, samma dant!

Det, är det svåra. Men jag tycker, jag vill..... Jag vill inte att någon ska ha bättre, eller sämre än någon annan. Och framför allt, lätt att komma ihåg. (jag har fyllt 50 nu!, minnet sviker ibland)

Så nu får de grunna en vecka. Annars får de ju leta reda på en annan station, inte svårare än så!

Jag plockar nu bort de som INTE ska vara här. Och sen måste jag få all info om de andra hingstarna, och få hjälp att lägga in det!

Våra egna, Tangen Scott, och Hometown är klara, och de 2 som bor här, Quid pro Qou och One too Many, Dalwhinne kommer åter och bor här. Sen.....

 
stäng