e72ec7e6334847235dfaf2b10073e205.jpg

 

Singular LS La Silla 1385      WFFS bärare.

Född 2006, 166 cm, mörkbrun

Ägare: Wivi-Anne och Maria Gretzer.

Singular La Silla är uppfödd av Alfonso Romo från Hipico La Silla i Mexico. Som 5-åring blev han köpt och utbildad av landslagsryttaren Maria Gretzer som tävlade med honom i några år. Därefter placerades han hos Marcus Ehning som gjort många segrar och höga placeringar tillsammans med Singular. Med Singulars höga resultat så tillhör han nu idag högsta prestationsklass i svenska BLUP, där bara hingstar med högsta prestationskrav om egna tävlingsmeriter tillhör. 

Sen 2014 har Singular verkat i avel i andra länder och fölen från den första årgången är av modern typ. ädla och med bra rörelser samt en exceptionellt bra galopp. 

Som hingst är Singular mycket elegant och kraftfull, har oerhört mycket scope, fart och vilja. Han har mycket hög ridbarhet, är justerbar, välbalanserad och mycket bra i munnen. Han har en mycket bra skritt och galopp, och han har ett öga för hindret. 

Singular La Silla är efter hingsten Chapultepec La Silla som är en av Frankrikes mest framgångsrika hoppfamiljer. Han tillför lite mer blod och lätthet till modern sport och avel genom att han är 64% fullblod. Farfar Laudanum xx var en fullblodshingst med stort inflytande på slutet av 1900-talet, där vann han ett antal CSI och CSIO plus att han dessutom producerade ett antal internationella vinnare. Några av dessa vinnare är Jaguar Mail som tillhör OS och Grand Prix hopphästar som Chergar Mail, Olimpic Star, Nithard och Hastings. 

Farmor Adorect Z blev utnämnd till bästa sto i Normandiet, hon är efter den välkända hingsten Alme. 

På moderns sida finns även många guldkorn, bland annat morfar Stakkato som är välkänd bland dom bästa i Hannover. Han har gett många fina avkommor som är kända för sin kapacitet och stora ridbarhet, till exempel Stakkato Gold, Satisfaction, Souvenir, Ukato och Prix S:t Georges dressyrhäst Schwarz Gold. 

Mormors far är Landadel som är välkänd för att ge både hopphästar och dressyrhästar i toppklass. 

Singular är godkänd för avel i Selle Francais, Hannover, KWPN och SWB. 

Ett axplock ur presationer värda att nämnas är att 2016 vann han CSIS i Knokke, vann nations Cup i finalen individuellt i Barcelona 2015, samma år kom han 4a i CSIS Rom, 4a i GP Las Vegas och 3a i World Cup Kval i Bordeaux. Under 2014 kom han 9a i World Cup kval Olympia, 2a i CSIS 145-hoppning i Stuttgart och 4a i CSIS 140-hoppning i S´Hertogenbosch. 

WFFS-testad 2018, anlagsbärare. Fri att använda för WFFS-fria ston. 

 

 
stäng